Art modern a Conca

publicat a: General, Sin categoría | 0

L´art modern espanyol d´avui, de finals del segle passat i d´ara mateix, té per partida triple, un molt bon cartell a Conca. Tres museus de calat, de bona talla, que miren amb profunditat i compromís les concomitàncies dels autors espanyols amb les corrents artístiques més internacionals i punteres del moment.

 

https://fundacionantonioperez.com/index.php/es/

http://www.espaciotorner.es/

https://www.march.es/arte/cuenca/

 


 

N´he estat visitant un dels tres aquest diumenge i ha superat amb escreix totes les expectatives prèvies. Pensava prodigar-me pels altres però s´ha quedat en un, solament un, doncs la quantia i diversitat d´obra que m´he trobat ha estat més que suficient per a romandre hores (fins que han tancat a les 14. Per la vesprada tornen a obrir a les 17h. ). La proposta museística té la virtut de ser molt diversa però sense perdre el referent concret de l´informalisme i les propostes conceptuals i evolucionades dels “Ready-made”.

 

 

L´edifici de la Fundació Antonio Pérez el trobarem situat en la part alta del barri antic (molt a prop del Museu d´Art Abstracte) en l´antic edifici restaurat del que era un convent de clausura de les descalces devotes de Santa Teresa (Carmelites).

Edifici del convent de les Carmelites descalces de tres plantes de la Fundació Antonio Pérez amb panoràmica al darrere de les famoses cases penjades.

 

De les exposicions temporals ahir mateix clausurava el pintor valencià Ximo Amigó una sèrie nombrosa d´obres que porta per títol “L´home dibuixat“.

 

A més a més de nombroses obres disperses “per tot arreu” d´autors de tota mena que en molts casos no coneixem trobarem espais que són sales exclusives d´autor: per a Saura, Millares, Lucebert o Carmen Calvo.

 

 

 

 

 

 

Els comentaris estan tancats.