Opulenta i senzilla, la recepta italiana del tiramisú és un saborós piscolabis fred d´elaboració senzilla. Els detalls del nostre són d´Enedina lloris, producte de la seua estada a la Llombardia a meitats de la dècada dels vuitanta. És convenient, per a millorar el seu tast, deixar-lo al frigorífic entre 12/24 h. (fer-lo les vespres, el dia anterior)

 

 

INGREDIENTS (2 safates mitjanes. 20/24 racions)

  1. Galetes de bescuit sec
  2. Café
  3. Xocolat pur
  4. Tres ous
  5. Mascarpone 250 gr.
  6. Sucre
  7. Ron

 

ELABORACIÓ

 

Estenem els bescuits de soleta secs a les safates i els amarem de café dolç (una cullerada de café amb sucre). A aquest café li afegim un puntet de ron (si volem i en la mesura que ens agrade).

 

 

 

 

 

Separem les clares del rovells del ous. Per a alçar les clares els ous és millor que estiguen a temperatura ambient. Alcem les clares i afegim el sucre.

En un vol a banda mesclem el mascarpone amb els rovells dels ous i ho barregem tot a poc a poc.

 

 

 

 

 

 

Finalment cobrim les galetes amarades de café amb la crema de mascarpone.

Per a acabar, amb un colador. empolvorem tota la safata de xocolate pur (el xocolate de cacao per a mi denigra els sabors i fa malbé el tiramisú) i ho deixem reposar al frigorífic un mínim de 12 hores.