Tremps i encàustiques d´Al-Faium

publicat a: General, Sin categoría | 0

El proper dilluns 17 de desembre (19 hores) a Xicranda inaugurem la primera exposició del curs 2018/19 del taller de pintura de l´E.P.A. de Godella. Amb aquests treballs donem una ullada a dues tècniques molt antigues i tradicionals com són el tremp d´ou i l´encàustica freda amb cera. A més a més ens hem acostat a l´episodi singular de les antigues pintures d´Al-faium amb les quals ens hem familiaritzat amb el gènere específic dels retrats. L´exposició, que hem titulat “Tempres i encàustiques d´Al-Faium“, fa per tant un senzill repàs a les tècniques antigues i i a l´episodi històric de la pintura grecoromana que va fer-se a Egipte quan va ser annexionada a l´imperi romà.

En general s´ha d´entendre que una exposició col·lectiva que siga nombrosa ha de conjugar en la seua presentació alguna interacció de lectures que done sentit a tanta reunió d´obres. Seguint aquesta idea nosaltres plantegem en “Tremps i encàustiques d´Al-Faium” relacionar tècnica i temàtica, basant-nos en una reminiscència històrica de les pintures de retrat naturalista d´època grecoromana, aquelles que foren inserides en la cultura final de l´antic Egipte. La coneixença de les pintures d´Al-faium resulten sorprenents quan es coneixen per primera vegada, per l´acusat estil naturalista emprat en un context artístic diferent, totalment simbòlic com és l´egipci. Una convivència d´influències culturals i artístiques reveladora a les clares, també, de les circumstàncies geopolítiques del moment.

L´exposició romandrà oberta fins el 14 de gener (recordeu que durant els Nadals el Centre Xicranda no obri portes). L´horari de visita és de 9 h. a 21 h.

 

l´ESVAÏMENT D´EGIP

Els comentaris estan tancats.