Repàs a la 36ª edició de la fira d´Art Contemporani ARCO 2017

posted in: General, Sin categoría | 0

Proper dimecres 22 de Març, a les 17´30 (com és habitual) farem un repàs al que ha sigut la fira ARCO d´enguany. Una molt interessant proposta d´Ana Chacón per al nostre Cinefòrum: passarem 2/3 mini-vídeos i un bon grapat de fotos que la pròpia Ana i Quique Estellés van fer personalment i que comentarem.

Una de les més importants convocatòries d´IFEMA (la Institución Ferial de Madrid) des de que va crear-se l´any 1980, és la cita internacional amb el mercat de l´art ARCO que ininterrompudament s´ha convocat a la capital d´Espanya des de fa 35 anys. En l´actualitat IFEMA està controlada per un consorci format per la Comunitat de Madrid, l´Ajuntament de Madrid, la Càmara de comerç i la Fundació MonteMadrid.  ARCO té un presupost de 4´5 milions d´euros (FITUR en té quasi 10 milions d´euros) amb un impacte per a la ciutat de Madrid de 100 milions d´euros.

Un menut resum del que ha estat la fira enguany és aquest (Olga Pereda, El periódico):

“En los pasillos de la feria (que solo el fin de semana se abre al público en general) se habla de arte, pero también de dinero. En muchas galerías aseguran que ya desde primera hora se habían cerrado algunas ventas. La pieza más cara de la feria es la escultura ‘Three man laughing at one’ de Juan Muñoz, que alcanza los 1,5 millones de euros en la galería Elvira González. No le va a la zaga ‘El triunfo de Nautilus’, un óleo de Dalí de 1941 a la venta en la galería Leandro Navarro por 1,4 millones de euros. También hay un cilindro de cristal de Roni Horn valorado en un millón de euros. Y si alguien solo dispone de 50 euros, se puede llevar un libro. De arte, claro.”

 

juan muñoz 00@abc
‘Three man laughing at one’ de Juan Muñoz

 

 

 

Comments are closed.