Joan Sanz presenta la reedició del llibre “Memòries de l´horta de Vera 1952-1960”

posted in: General | 0

Serà el proper dijous (14 de juny). Hi ha duplicitat d´actes la vesprada d´aquest dijous: per una banda, a les 17´30 hores, passarem la pel·lícula “Toulouse Lautrec” (Cinefòrum, Villa Tereseta)  i després (20´30 hores) la presentació de “Memòries-L´horta de Vera  1952-1960” de Joan Sanz (també pintor a estones lliures: https://escoladepintura.es/sanz-joan/ )

Pel que ens ocupa en aquesta nota referida a la reedició del llibre de Joan Sanz recordar-vos que el llibre va estar publicat l´any passat  i en ell Joan rememora els anys d´infantessa. L´acte serà a la seu de Compromís de Burjassot (C/ Lauri Volpi 37 a les 20´30 h.) i l´acompanyarà en l´acte de presentació l´alcaldesa de Godella Eva Sanchís.

 

La classe política valenciana ha permès l´especulació i degradació del nostre territori

 

 

En alguna ocasió ens ha referit Joan que ara mateix està fent feina novament, investigant novament algunes coses sobre les circumstàncies de l´entramat de l´enfiteusi i els drets de compra i propietat dels camps i les alqueries, per tal d´ampliar-lo. Ens conta que té molta paperassa escrita sobre l´assumpte. Té l´espurna de la “curiositat” clavada en la memòria al voltant d´aquells episodis, aquells anys d´infant entre collites i animals. I allò li fa mirar l´actual protecció i conservació de l´horta, la problemàtica que arrossega en l´actualitat quan necessàriament té que formar part integral (o integradora) d´un territori urbà (mireu per exemple el projecte actual d´”Anell Verd Metropolità” amb una important participació de fons europeus, una ruta de 52 Km per a l´esplai, l´esport i la conservació del medi).

Aquesta senzilla, entretinguda i amatent narració biogràfica de la vida a les alqueries de la sèquia de Vera ha trobat una gran acollida entre nosaltres. Però a més a més de la vida diària a les alqueries també trobarem referències importants al que va passar posteriorment, el final d´aquell modus vivendi, com es gestà una operació urbanística anihiladora de l´hàbitat (la de la Universitat Politècnica); i també, ens porta a reflexionar com a rerefons, per les expectatives de futur de l´horta de València (sempre mal avinguda amb els tradicionals poders de la ciutat) per la vigència de l´economia de l´horta, els entramats d´una propietat tant dividida, o la tipologia productiva que es resisteix a ser transformada, que continua tan arrelada com amenaçada.

 

 

 

Joan amb una aquarel·la seua de l´ermita de Vera

 

 

Com l´edició del llibre és prou limitada ací us el facilitem en Pdf als interessats:

Icon

Memòries - Joan Sanz

 

 

Comments are closed.