Pintures de Germà lloris

publicat a: General, Sin categoría | 2

El proper divendres 1 d’abril presentaré al Centre d’Art Villa Eugènia una trentena d’obres aglutinades sota el títol, extret de la cinematografia, “Fora de camp“. La inauguració tindrà lloc a les 19’30 h i posteriorment estarà oberta al públic en els horaris habituals de Villa Eugènia (horari que us adjunte en una fotografia al dessota) fins el 29 d’abril.

Resumidament, l’exposició que trobareu a Villa Eugènia consta de dues sèries diferenciades, que perfectament podran entendre’s com clarament oposades. Això potser és inqüestionable. Sobretot pel que fa als punts de partida originaris, allò que són els incentius inicials, el primer impuls pel qual començava a pintar-los farà un parell d’anys.

De les dues sèries la primera va tenir en el seu moment (finals de 2019) com a rerefons temàtic allò que podíem anomenar l’home polític, és a dir el conflicte social. L’altra, per contra, una mena de fixació personal amb l’evanescència dels  núvols i el seu moviment, les composicions del celatge sovint comparable al fluir de la pintura, el seu “Silenci” pictòric.

Es tracta, per tant, de dues motivacions amb les quals m’he trobat de manera casual (celatge/home polític)  i que he consolidat, s’han consolidat com un repte.

El resultat d’aquesta “imaginària” controvèrsia formal (talment un gran “Fora de camp” com és l’art en general), a través d’una lògica de les sensacions, han esdevingut posteriorment “Transfiguracions“, “Metabolismes“, “Sistemes nerviosos“, “Cèl·lules“, o personatges històrics i de ficció que és com he titulat algunes de les obres.

Un plaer saber de les vostres crítiques i opinions.

2 Respostes

  1. Garrañana Marià

    Aquest temps que vivim, abocats a les NOVES TECNOLOGIES, i al “todo vale” tenen la tendencia a oblidar (de forma mal-intencionada), l’art de la pintura.

    La pintura, no ha mort, ni molt meyns, com sempre lo que falten son pintors, seriosos i amb ofici. Germà LLoris, amb aquesta exposició rescata el bon nom de la pintura, el saber fer de Coubert o Caspar David Friedrich.

    Germà pintor abstracte, amb l’egancia dels millors clássics. Aquì al costat de casa, a Godella. Un luxe.

Els comentaris estan tancats.