El cine i la pintura a l’espai Rambleta de València

Aquest mes de febrer s´ha presentat a València un cicle de pel·lícules sobre pintura, sobre pintors, que es projectarà a Larambleta de València. Tots els diumenges d´aquest mes de febrer Larambleta està emetent una programació de cine matinal dedicat a la pintura que ens recorda i fa enyorar el cinefòrum que durant tres anys hem estat impulsant a Godella des de l´Escola de Pintura.

Larambleta ha programt quatre interessants biopics sobre pintors: Picasso (ja emès el passat diumenge), Pirosmani (demà mateix), i Miquel àngel i Artemisia els propers 16 i 23 de febrer. Hora: 12:00 h. Lloc: Cambra de Rambleta. Preu: 3 €  Totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulada.

 

Demà 9 de febrero a les 12 hores per tant es projectarà t ‘PIROSMANI’ de Giorgi Shengelaya (1969).  Sinopsi: abans de viure dels seus quadres, Niko Pirosmani va ser criat, pastor i conductor ferroviari. Va ser cèlebre tan sols a nivell local i va viure en la pobresa fins a morir de desnutrició. Un dels plans més tristos d’aquesta bella pel·lícula és quan se’l veu ancià i descobreix que les tavernes que albergaven els seus quadres els han venut i han tornat a ser lletges.

 

 

 

‘MICHELANGELO INIFINITO’ d ´EMANUELE IMBUCCI (2017) 16 de febrer. A mig camí entre el documental i la ficció, la vida i l’obra de Miquel Àngel és retratada amb gust en aquest treball recent que abasta molt material en una hora i mitja, retratat des d’aquesta proximitat privilegiada que només arriba a una càmera.

 

 

 

 

‘ARTEMISIA’AGNÉS MERLET (1996) 23 de febrer. Al segle XVII la professió de pintor era una activitat prohibida a les dones. Artemisia Gentileschi, filla del pintor Orazio Gentileschi, es va plantejar retratar nus masculins, i amb aquest propòsit assajava amb el seu propi cos. Aquest film té tant a veure amb l’art com amb el sexe, informació sobre les tècniques pictòriques, com el fet de treure el cavallet per a pintar les coses del natural.

 

 

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »