Ingredients:


1. Dos plàtans
2. Mantega 150 gr.
3. Sucre 200 gr. (175 per als ous + 25 clares)
4. Farina 200 gr.
5. Dos cullerades soperes cacau en pols (xocolata)
6. Un sobre de rent
7. Un pessic de sal
8. Tres ous
9. Llet 100 cc.

Procés:


Triturem plàtans.

Fem la mantega un poc cremosa (caldosa NO) al micro.


Batre la mantega amb el sucre i el plàtan, la llet i el cacau.


Separem clares i rovells dels ous.


Els rovells dels ous es mesclen amb la mantega/sucre/plàtan/llet i cacau d’abans i tornem a batre (5 minuts +/-).


Preparem la farina amb rent passant-la pel sedàs i l’afegim als ous/llet/etc, i comencem a pastar-ho tot, a poc a poc, lligant amb les mans aquesta pasta amb suavitat, de manera constant.


Alcem ara les clares amb les varetes metàl•liques(un detall: si tornem a usar les varetes metàl•liques que hem usat per a batre la mantega cal netejar-les perfectament doncs el greix perjudica l’alçada de les clares) i a poc a poc afegim el sucre i el pessic de sal fins trobar el punt de neu/merenga.


Barregem a poc a poc clares alçades i pasta de manera envolt per a lligar-ho tot.


Posem en un motlle (si és metàl•lic amb un paper de cuina) i introduïm al forn ja calfat prèviament a 180ºC. Passats deu minuts baixem a 150ºC. Amb 20/25 minuts més de forn estarà llest el pastís.