Paisatges de LA PEDRERA de Godella

L’Escola de pintura inaugura a Xicranda l’exposició “Paisatges de LA PEDRERA“. Serà el proper dilluns 6 de febrer a les 19’30 h.

Sobre la seua gestació podem dir que ha estat com de rebot, per pur accident. Inicialment allò que podia interessar-nos era seguir amb els camps de color, darrera exposició del curs passat,volíem plantejar una mena de “paisatges pictòrics” sense més, és a dir, la pintura configurant la seua pròpia escenografia en el llenç. Però al final hem proposat realitzar un exercici pictòric molt més concret, conduir-nos sobre la base d’un paratge conegut de Godella: les nostres Pedreres. Així hem concretat el concepte i ens hem endinsat en la problemàtica específica d’ajustar-nos a un assumpte, cosa que no havíem fet mai.

Les Pedreres, en aquest punt, ens han semblat un excel·lent motiu. Tenen l’encant i el misteri de ser un lloc perdut, apartat, bastant oblidat, un indret solitari i majestuós,  hostil, aspre i assilvestrat. Tot i que per a algunes sensibilitats, també ha resultat un tant incòmode, poc lluïdor com a temàtica per a la pintura.

En l’actualitat Les Pedreres les trobem en desús i completament abandonades, sense cap activitat humana: ni colles de picapedrers, carros, camions, abandonada la coneguda casa d’Enderrocs Fernàndez, tancada des de fa anys a pany i clau amb totes les seues dependències envellides i malmeses, convertida en guarida i recer d’una dotzena de guineus rogenques i espantadisses. Però tot aquest indret amaga una  llarga història que li dóna, quan podem informar-nos, d’un encant particular. Les Pedreres tenen molts segles de vida incrustat en les restes del seu disseny conseqüència de la manipulació del seu espai, l’extracció de graves, llesques, cudols i dovelles.

Com que ens ha seduït completament tenir a mà aquest magnífic indret històric, paisatge emblemàtic del poble, hem optat per endinsar-nos en aquest treball paisatgístic dedicat en exclusiva a aquest paratge. El treball pictòric, després, com és natural i intentem promoure sempre nosaltres va marcant les seues pautes, cadascú tirat al recte per on millor li va o creu li demana l’obra.

Al dessota teniu un botó de mostra de les més de seixanta obres que  trobareu exposades a Xicranda en la data esmentada, inaugural, del 6 de febrer. Comprovareu que moltes tenen un nivell envejable, absolutament professional.

L’exposició es podrà visitar al llarg de dues setmanes, des del 6 fins el 17 de febrer, ininterrompudament al llarg de cada dia de 9 h. a 20 h.

Últimes noticies

CAP DE SETMANA, ACTES I ENTRETENIMENT

Aquest cap de setmana tenim tres interessants actuacions a càrrec de diferents companys de l’Escola de Pintura. A Godella, Burjassot i València successivament. Demà divendres a Villa Eugènia, a les 22 h. trobarem al nostre compamy David Fajardo amb la

llegir mes

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes
Traductor »
Traductor »