Paisatges de LA PEDRERA de Godella

publicat a: General, Sin categoría | 0

L’Escola de pintura inaugura a Xicranda l’exposició “Paisatges de LA PEDRERA“. Serà el proper dilluns 6 de febrer a les 19’30 h.

Sobre com s’ha gestat aquesta mostra podem dir que si bé el que més ens interessava era  seguir desenvolupant els camps de color de la darrera exposició del curs passat, tractar de seguir amb el plantejament dels “paisatges pictòrics” sense més, és a dir, la pintura configurant la seua pròpia escenografia en el llenç, al final hem proposat realitzar un exercici pictòric molt més concret, sobre la base d’un paratge conegut de Godella: La Pedrera de Godella. Així concretem el concepte i ens endinsem en la problemàtica específica d’ajustar-nos a alguna representació amb assumpte.

I les nostres Pedreres ens han semblat un excel·lent motiu. Tenen l’encant i el misteri de ser un lloc perdut, apartat, bastant oblidat, un indret solitari i majestuós, també hostil, aspre i assilvestrat. I en aquest sentit, per a algunes sensibilitats, incòmode, poc lluïdor com a temàtica per a molts pintors.

En l’actualitat Les Pedreres les trobem en desús i completament abandonades, sense cap activitat humana: ni colles de picapedrers, carros, camions, o la coneguda casa d’Enderrocs Fernàndez, tancada des de fa anys a pany i clau amb totes les seues dependències envellides i malmeses, convertida en guarida i recer d’una dotzena de guineus rogenques i espantadisses. Però tot aquest indret amaga una sofrida, llustrosa i llarga història que li dóna, quan podem informar-nos, un encant particular. Les Pedreres tenen molts segles de vida incrustat en les restes del seu disseny, en la diversitat dels seus elements relatius a l’ordenació i manipulació del seu espai, l’extracció de graves, llesques, cudols i dovelles.

Com que ens ha seduït completament tenir a mà aquest magnífic indret històric, originari, paisatge emblemàtic del poble, hem optat per endinsar-nos en un treball paisatgístic dedicat en exclusiva al seu punt de vista, una única ubicació des d’on generar les nostres pintures. Després, com intentem promoure nosaltres sempre des de l’Escola, cadascú a tirat al recte per on millor li ha vingut: en tots els sentits!

Aquestes obres que teniu al dessota són un botó de mostra de les més de seixanta que podreu  trobar a Xicranda en la data esmentada inaugural del 6 de febrer. Moltes d’elles, ja ho veureu, com podreu comprovar, amb un nivell envejable, absolutament professional.

L’exposició es podrà visitar al llarg de dues setmanes, des del 6 fins el 17 de febrer, ininterrompudament al llarg de cada dia de 9 h. a 20 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *