Paisatges de LA PEDRERA de Godella

L’Escola de pintura inaugura a Xicranda l’exposició “Paisatges de LA PEDRERA“. Serà el proper dilluns 6 de febrer a les 19’30 h.

Sobre la seua gestació podem dir que ha estat com de rebot, per pur accident. Inicialment allò que podia interessar-nos era seguir amb els camps de color, darrera exposició del curs passat,volíem plantejar una mena de “paisatges pictòrics” sense més, és a dir, la pintura configurant la seua pròpia escenografia en el llenç. Però al final hem proposat realitzar un exercici pictòric molt més concret, conduir-nos sobre la base d’un paratge conegut de Godella: les nostres Pedreres. Així hem concretat el concepte i ens hem endinsat en la problemàtica específica d’ajustar-nos a un assumpte, cosa que no havíem fet mai.

Les Pedreres, en aquest punt, ens han semblat un excel·lent motiu. Tenen l’encant i el misteri de ser un lloc perdut, apartat, bastant oblidat, un indret solitari i majestuós,  hostil, aspre i assilvestrat. Tot i que per a algunes sensibilitats, també ha resultat un tant incòmode, poc lluïdor com a temàtica per a la pintura.

En l’actualitat Les Pedreres les trobem en desús i completament abandonades, sense cap activitat humana: ni colles de picapedrers, carros, camions, abandonada la coneguda casa d’Enderrocs Fernàndez, tancada des de fa anys a pany i clau amb totes les seues dependències envellides i malmeses, convertida en guarida i recer d’una dotzena de guineus rogenques i espantadisses. Però tot aquest indret amaga una  llarga història que li dóna, quan podem informar-nos, d’un encant particular. Les Pedreres tenen molts segles de vida incrustat en les restes del seu disseny conseqüència de la manipulació del seu espai, l’extracció de graves, llesques, cudols i dovelles.

Com que ens ha seduït completament tenir a mà aquest magnífic indret històric, paisatge emblemàtic del poble, hem optat per endinsar-nos en aquest treball paisatgístic dedicat en exclusiva a les nostres pintures. Els pintors, després, com intentem promoure sempre des de l’Escola, cadascú a tirat al recte per on millor li ha vingut: en tots els sentits!

Al dessota teniu un botó de mostra de les més de seixanta obres que  trobareu a Xicranda en la data esmentada inaugural del 6 de febrer. Moltes d’elles amb un nivell envejable, absolutament professional.

L’exposició es podrà visitar al llarg de dues setmanes, des del 6 fins el 17 de febrer, ininterrompudament al llarg de cada dia de 9 h. a 20 h.

Últimes noticies

Xerrada col·loqui sobre art digital i NFTs

Acabem de finalitzar el curs “Tractament d’imatge digital amb GIMP” impartit a Xicranda de la mà de Bene Loras al llarg del darrer trimestre. La impressió general és que hem conclòs una curta, dura i fatigosa incursió informàtica pel GIMP,

llegir mes

Onze artistes a “Natura Godella”.

Onze artistes, fins el proper 17 de juny, omplen amb les seues obres la sala Natura Godella. En un gran casalot benestant del segle XIX situat just enfront de l’Ajuntament s’apleguen al voltant d’una trentena d’obres reunides sota el lema

llegir mes

Curs sobre “Tractament d’imatges digitals”

Abandonem per uns mesos la vella fragància de la trementina al taller i ens traslladem a una altra bastant més ortodoxa, aliena a la pintura, tota ella ocupada i ordenada per una vintena d’ordinadors. La regidoria d’Educació recolza i patrocina

llegir mes
Traductor »
Traductor »