“Paisaje en femenino 2016-18” – Exposició pintura Matilde Alonso

Divendres passat dia 15 de juny es va inaugurar en la sala ACUDA de Godella , l’exposició de pintura “Paisaje en Femenino  2016-18” de la pintora Matilde Alonso.

La sala ACUDA (Associació Cultural d’Art) es troba en la Avinguda Joan Peset nº 16, (pujada de l’Ermita), i l’horari de visites és de dilluns a divendres, de 17’30 a 20’30.

Matilde Alonso, establida i vinculada a Godella, arquitecta i professora d’Urbanisme de la UPV ens presenta una interessant obra repleta de figures femenines, pintades amb soltesa, amb la intenció de provocar el plaer visual en contemplar-les i endevinar que darrere d´elles hi ha una mà que coneix molt del dibuix, del colorit i del ritme combinat amb els materials.

Acrílics sobre tabla que acullen la mirada directa a l´esdevenir  de la dona, empastaments, esquinçats i veladures que et condueixen a entrar en la intensitat dels seus personatges, en què senten o que ens volen dir, endevinant que es tracta d’una dona actual, radiant i plena de colorit,  capacitada per a viure amb plenitud i ocupar l’espai que tria.

Reproduïsc per la seua gran bellesa , part d’un text de l’escriptora Miriam Bermejo en ocasió de la exposició de Matilde Alonso en la Universitat de Saragossa al juny del 2009:

” Profesora, arquitecta y urbanista de profesión y para mí, inventora de ciudades, Matilde Alonso nos enseña que los grandes proyectos de la vida son los que nacen en el alma de cada uno, los que se construyen con la voluntad del pensamiento y actuando desde la pasión. Quizá dé lo mismo ser pintor que poeta, músico o médico; “vivir entre la bruma del sueño y la ciudad” es posible para todo aquél que vuela por encima- sobrevuela- la ciudad en la que habita. Aprender a mirar las ciudades es importante, descifrar sus misterios, recorrerlas, disfrutarlas –otra vez las mujeres.

Pero también se debe aprender a imaginarlas, a desear que sean otra cosa, algo que uno nunca pensó que pudieran llegar a ser. En lo que no se es y se anhela se encuentran muchas claves de lo que puede que un buen día acontezca. Unos las pintan, otros las esculpen, otros las describen, todos las sueñan a su manera.

Existen infinitas ciudades invisibles, ciudades que quieren ser, mujeres que quieren ser; sólo queda armarse de valor y aventurarse a descubrirlas. Alguna artista nos avisa ya de que ellas nos esperan”

En resum, una interessant i didàctica exposició a Godella, que podrem visitar des d’avui fins a finals de setembre i amb facilitat d’horaris (dilluns a divendres de 17’30 – 20’30)

Molt recomanable explorar l’obra de Matilde Alonso a través del seu web: www.matildealonso.com

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »