Museu Pedralba 2000 (Val i 30, Galeria d´art )

publicat a: Escola, General, Sin categoría | 0

 

Tenim un museu d´art a Pedralba que poca gent coneix, és tan desconegut com interessant i sorprenent. Ha estat reconfortant i suggestiu fer aquesta passejada el dissabte passat, una excursió a la Comarca dels Serrans per a trobar-nos amb una intensa experiència estètica gràcies a la pintura moderna recopilada a la “Casa-museu Pedralba-2000”. Aprofitant una gran casa de poble restaurada al centre urbà, Vicent Garcia, propietari i referent de la galeria valenciana d´art modern Val i 30, va muntar l´any 1990 una espectacular i “curiosa” Casa-museu amb més de 300 pintures i escultures que configuren la seua col·lecció particular, formada els darrers cinquanta anys arran de la trajectòria i gestió del seu “savoir-faire” de la famosa gal·leria valenciana.

 

photo 030

 

Certament, la darrera dècada activa de la gal·leria, Vicent Garcia va donar un tomb estètic als criteris que guiaven les preferències de la sala Val i 30. Va involucrar-se en el recozament d´una radical renovació de la pintura constituint una “corrent artística” sorprenent de la mà de pintors com Manolo Páez, Salvador Conesa o A. Gadea. Aquest període amb un grup d´artistes actius, presents i aglutinats per la gal·leria ha estat conegut i promocionat amb el nom de “Pompeians” reclamant així un retorn a les velles realitzacions originàries de l´art pictòric, la restitució als llenços de l´ofici perdut, temes i composicions força meditades i estudiades, un acabat sense textures, “brillant i vernisat” en el seu aspecte final, composicions mitològiques plenes de metàfores, retorn a la representació realista, etc.

 

photo 056

 

Vicent Garcia, l´artífex de donar suport a totes aquestes exploracions, qui va intentar introduir-les en un mercat modern espanyol absolutament reticent,  va fer-nos gratament de cicerone en la visita d´aquest dissabte, contant-nos de viva veu les corrents de renovació artístic que amb ell van produir-se a València el darrer terç del segle passat, amb una perspectiva clarament moderna, notòria i, com no, personal.

 

photo 034

 

 

 

photo 046

 

 

Aquest interessant museu, contactant  telefònicament, té obertes les portes a qualsevol interessat qualsevol dia de l´any.

 

photo 082

 

 

photo 083

 

 

photo 092

Els comentaris estan tancats.