Marià Garrañana al MUCBE de Benicarló

publicat a: General, Sin categoría | 3

Des del proper 6 d’agost fins el 26 de setembre s’exposa a Benicarló obra de Marià Garrañana. Concretament en el magnífic entorn del MUCBE (un antic convent de franciscans del XVI rehabilitat el 2005 per a reconvertir-lo en un important museu i espai cultural).

Sota el poètic títol “NO PESA, MULTIPLICA L’ESPAI COM LA MAR” l’artista ha reunit al voltant de 25 obres de diferent grandària i tècnica (dibuixos, collages, guatges, olis); quadres, espais contenidors, com sol dir-se, del ‘savoir-faire’ del pintor. Totes elles són de recent factura (els darrers quatre anys) i, tot i desenvolupar una òptica geomètrica de la pintura, remet o està inspirada en el “paisatge”

De manera general l’obra de Garrañana té un punt que arrela en les propostes de Malevitch, les avantguardes clàssiques, els entranyables idealismes artístics de la prolífica dècada del 1915/25, tan donada a proclames i manifests: “El suprematisme és el principi d’una nova cultura: el salvatge com el mono han sigut vençuts” (El nuevo realismo pictòrico, K. Malevitch. 1920).

Però en la seua multiplicació espacial, de díedres, de línies i coordenades, el món natural solament apareix o es suggerit i incorporat en parts de l’obra o detalls: la mar horitzontal persisteix i frega les pedres mentre un triangle blanc irromp dintre del paisatge.

 Tota aquesta geometria pictòrica, em conta M. Garrañana, és marinera.

Els horaris de visita són de dimarts a divendres de 9 a 14 h. | 17 a 20 h.
Dissabtes de 10 a 13 h. | 17 a 20 h.
Diumenges de 10,30 | 13,30 h.
Dilluns tancat.

Benicarló. Carrer de la Pau, 2
Teléfono: 964460448

Oli, 146x 114 cm

3 Respostes

  1. marià Garrañana

    Gracies Amics / Miguel i Marisa, soc i visc a Godella, Gracies Germà

  2. Miguel Nieto

    *Geometria i espai, una visió molt interessant.

Els comentaris estan tancats.