IVAM – Pinazo a l´espai públic

La intenció de la nova mostra sobre Ignacio Pinazo és proposar un nou enfocament biopolític sobre una part de la seua obra: la formada pel conjunt de representacions d’estil i poètica menys academicistes, produïdes en la seua major part per i per al propi artista, tant en format de pintura com de dibuix.

Aquest conjunt d’obres presenta un interés especial perquè el propi artista va ser reconegut pels seus contemporanis com l’impulsor d’una pràctica artística sistemàtica realitzada sobre i en els espais públics oberts. Aquestes pràctiques artístiques de Pinazo entren directament en relació amb les noves maneres d’habitar els espais públics, dels canvis en els comportaments de grups i multituds i de les relacions que s’estableixen amb el context cultural en les quals es van produir.

Es proposa així una lectura actualitzada d’aquest artista en la qual els processos de domini, ocupació, interaccions dels cossos i instauració dels usos col·lectius per part de grups o multituds, es conjugarien amb els imaginaris sobre salut, higiene, plaer, energia i comunicació intersubjectiva, posant en qüestió l’ordre social establit.

Pinazo - Merienda en la Playa

Ignacio Pinazo – “Merienda en la playa 1886”

Ignacio Pinazo - Mascletá

Ignacio Pinazo – “Mascletá”. s/f

Ignacio Pinazo és un gran conegut per a Godella, connecta ineludiblement amb els seus espais, les seues celebracions i com no els seus paisatges, en els quals va reflectir la seua creativitat de manera molt peculiar i lluny dels academicismes que requeria la pintura cotitzada.

Pense que en aquells moments es sentia totalment lliure, i carbonet, paleta i pinzell fluïen per a captar de manera mestra i imprecisa altres atmosferes no relacionades amb la representació exacta de l’objecte, sinó mes bé taques, degradats, veladures i siluetes que imprimien el seu particular punt de visió i el feien connectar plàsticament en el que estava passant davant d´ell.

Ja són diverses exposicions en les quals l’IVAM està insistint en descobrir a l’altre Pinazo innovador, mes modern i espontani . Ho va fer al maig de 2018 on ja vam poder comprovar la seua existència i constatar el valor d’una pinzellada quan va carregada de frescor, qüestió aquesta que tractem d’entendre una vegada i una altra com  alumnes de l’Escola de Pintura de Godella.

Exposició recomanable per a les pròximes vacances.

L’IVAM confirma l’obertura de l’exposició per a el pròxim dia 2 a les 20.00. Prèviament, a les 19.00, Vicent Pla dictarà la conferència d’inauguració.
L’entrada a l’exposició és lliure; per a la conferència és necessari inscriure’s en: actividades@ivam.es
Salutacions

IVAM – València

DATA D’OBERTURA:  02 Desembre 2021

DATA DE CLAUSURA:  05 Juny 2022

HORARIS
De dimarts a diumenge de 10:00 a 19:00h
Divendres de 10:00 a 21:00h
Dilluns tancat

El museu tancarà el 24 i 25 de desembre i l’1 i 6 de gener
El 31 de desembre estarà obert de 10:00 a 14:00h.

Últimes noticies

Xerrada col·loqui sobre art digital i NFTs

Acabem de finalitzar el curs “Tractament d’imatge digital amb GIMP” impartit a Xicranda de la mà de Bene Loras al llarg del darrer trimestre. La impressió general és que hem conclòs una curta, dura i fatigosa incursió informàtica pel GIMP,

llegir mes

Onze artistes a “Natura Godella”.

Onze artistes, fins el proper 17 de juny, omplen amb les seues obres la sala Natura Godella. En un gran casalot benestant del segle XIX situat just enfront de l’Ajuntament s’apleguen al voltant d’una trentena d’obres reunides sota el lema

llegir mes

Curs sobre “Tractament d’imatges digitals”

Abandonem per uns mesos la vella fragància de la trementina al taller i ens traslladem a una altra bastant més ortodoxa, aliena a la pintura, tota ella ocupada i ordenada per una vintena d’ordinadors. La regidoria d’Educació recolza i patrocina

llegir mes
Traductor »
Traductor »