Aquarel·les d´Enrique Bieco a Xicaranda

publicat a: General, Sin categoría | 0

 

Inaugura E. Bieco a Xicaranda aquest proper dilluns 3 de desembre (19 h.) una selecció monogràfica de treballs circumscrit a l´àmbit de l´aquarel·la, resultat de nombroses experiències a l´aire lliure. Una pràctica que aglutina la doble vessant del directe davant el motiu i la comprensió acurada del medi tècnic. Podem dir que es tracta d´una exposició purista, ‘comme il faut‘, com cal, en el sentit que tant els agrada als aquarel·listes, sense aventurar-se en exploracions de barreges tècniques. Es tracta d´un recorregut exclusiu pel llenguatge de la tècnica reina de les aigües i la transparència del color, la seua lluminositat especial.

L´evolució d´Enrique Bieco en aquesta tècnica l´ha dut a plantejaments molt més lliures i seductors deixant-se dur per les aigües i les taques de color foses o relliscades, immerses en els espais que traça el dibuix tant com en altres d´absoluta abstracció i interpretació. La llibertat d´aquest procediment el combina perfectament amb el contrafort restrictiu que representa el tema, que en Bieco serà sempre ostensible i identificable. Però secundari quan planteja una explosió de color i gammes, una baralla per tant amb el rigor dels motius, paisatges de Godella o l´entorn de la comarca.

En paraules de Bieco:   “Les aquarel·les exposades és un recull de paisatges dels voltants de Godella, horts, masies i pobles de València. Totes s’han pintat a l’aire lliure amb la tècnica de l’aquarel·la mitjançant una tècnica humida d’aiguades, la qual amb la fusió del color amb l’aigua i la seua immediatesa ens aporta una gran satisfacció artística a tots aquells que la practiquem.

Entreu a la pàg, Enrique Bieco de l´Escola de pintura per a veure més extensament els seus treballs.  Us esperem.

 

 

Els comentaris estan tancats.