Els exilis de Renau – IVAM

De la pàgina de l´IVAM, hem extret aquest text explicatiu de la mostra:

“Aquesta exposició tracta de reconstruir els diversos contextos històrics i creatius als quals va haver d’adaptar–se el cartellista, fotomuntador, muralista i escriptor Josep Renau durant el seu fascinant trajecte vital. La mostra pren com a objecte principal d’investigació dos dels períodes històrics menys coneguts dins de la seua producció artística: el Mèxic de l’exili i el Berlín comunista.

Durant el seu llarg exili, primer a Mèxic (1939 – 1958) i després a Alemanya Oriental (1958 – 1982), la seua obra com a cartellista, muralista i il·lustrador va continuar gaudint d’una gran reputació, sobretot en els cercles polítics i intel·lectuals que promovien la idea de l’art com a instrument al servei de la revolució social.

Josep Renau ha tingut des dels inicis de l’IVAM una significació especial, no sols per la seua transcendència com a pioner de les avantguardes històriques a València durant la II República, sinó perquè l’IVAM va ser objecte, l’any 1989, d’un extraordinari depòsit dels seus treballs i del seu arxiu i biblioteca personal. Aquest fons s’ha enriquit posteriorment amb altres dues aportacions realitzades per la Fundació de l’artista en 1991 i 1994.”

Com que la exposició romandrà oberta fins al 9 de gener proper, pensem que la pogueu afegir al plà de visites culturals de les properes vacances de Nadal.

Expo Renau IVAM 2021
Expo Renau IVAM 2021

Si no pogueu arribar a temps i voleu documentar-se i llegir informació molt valuosa a prop de Josep Renau, vos facilitem dos enllços per a descarregar-la i llegir-la en format PDF. En este cas és tracta d´un treball d´investigació dut a terme per Clara Solbes i en segón lloc el dosier de la exposició:

Recordeu els horaris del IVAM:

DATA DE CLAUSURA:  9 Gener 2022

HORARIS
De dimarts a diumenge de 10:00 a 19:00h
Divendres de 10:00 a 21:00h
Dilluns tancat

El museu tancarà el 24 i 25 de desembre i l’1 i 6 de gener
El 31 de desembre estarà obert de 10:00 a 14:00h.

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »