Els exilis de Renau – IVAM

De la pàgina de l´IVAM, hem extret aquest text explicatiu de la mostra:

“Aquesta exposició tracta de reconstruir els diversos contextos històrics i creatius als quals va haver d’adaptar–se el cartellista, fotomuntador, muralista i escriptor Josep Renau durant el seu fascinant trajecte vital. La mostra pren com a objecte principal d’investigació dos dels períodes històrics menys coneguts dins de la seua producció artística: el Mèxic de l’exili i el Berlín comunista.

Durant el seu llarg exili, primer a Mèxic (1939 – 1958) i després a Alemanya Oriental (1958 – 1982), la seua obra com a cartellista, muralista i il·lustrador va continuar gaudint d’una gran reputació, sobretot en els cercles polítics i intel·lectuals que promovien la idea de l’art com a instrument al servei de la revolució social.

Josep Renau ha tingut des dels inicis de l’IVAM una significació especial, no sols per la seua transcendència com a pioner de les avantguardes històriques a València durant la II República, sinó perquè l’IVAM va ser objecte, l’any 1989, d’un extraordinari depòsit dels seus treballs i del seu arxiu i biblioteca personal. Aquest fons s’ha enriquit posteriorment amb altres dues aportacions realitzades per la Fundació de l’artista en 1991 i 1994.”

Com que la exposició romandrà oberta fins al 9 de gener proper, pensem que la pogueu afegir al plà de visites culturals de les properes vacances de Nadal.

Expo Renau IVAM 2021
Expo Renau IVAM 2021

Si no pogueu arribar a temps i voleu documentar-se i llegir informació molt valuosa a prop de Josep Renau, vos facilitem dos enllços per a descarregar-la i llegir-la en format PDF. En este cas és tracta d´un treball d´investigació dut a terme per Clara Solbes i en segón lloc el dosier de la exposició:

Recordeu els horaris del IVAM:

DATA DE CLAUSURA:  9 Gener 2022

HORARIS
De dimarts a diumenge de 10:00 a 19:00h
Divendres de 10:00 a 21:00h
Dilluns tancat

El museu tancarà el 24 i 25 de desembre i l’1 i 6 de gener
El 31 de desembre estarà obert de 10:00 a 14:00h.

Últimes noticies

Xerrada col·loqui sobre art digital i NFTs

Acabem de finalitzar el curs “Tractament d’imatge digital amb GIMP” impartit a Xicranda de la mà de Bene Loras al llarg del darrer trimestre. La impressió general és que hem conclòs una curta, dura i fatigosa incursió informàtica pel GIMP,

llegir mes

Onze artistes a “Natura Godella”.

Onze artistes, fins el proper 17 de juny, omplen amb les seues obres la sala Natura Godella. En un gran casalot benestant del segle XIX situat just enfront de l’Ajuntament s’apleguen al voltant d’una trentena d’obres reunides sota el lema

llegir mes

Curs sobre “Tractament d’imatges digitals”

Abandonem per uns mesos la vella fragància de la trementina al taller i ens traslladem a una altra bastant més ortodoxa, aliena a la pintura, tota ella ocupada i ordenada per una vintena d’ordinadors. La regidoria d’Educació recolza i patrocina

llegir mes
Traductor »
Traductor »