“El sol del membrillo”, un Antonio López de pel·lícula

 

 La pel·lícula que projectem aquest mes de maig és  “El sol del membrillo” (1992) de  Víctor Erice. (140´) sobre el pintor Antonio López (Divendres 6 de maig, 17´30 h. Saló d´actes Villa Tereseta). Per a la presentació comptarem amb un convidat de luxe, el crític de la Cartellera Túria i responsable del vídeo-club Stromboli Daniel Gascó.

La pel·lícula és una “peça” molt original, en la línia de confondre´s amb un documental. Està en la tessitura de “El misteri Picasso” de Clouzot. En aquest cas l´aventura cinematogràfica del Víctor Erice s´endinsa en les pròpies vivències del pintor, sense que aparega cap “actor professional”. Estem en aquest cas en una NO-FICCIÓ, que és la dimensió inherent als documentals.

 

2012_10_18_No_43--Foto+2

 

“Una obra nunca se acaba, sino cuando se llega al límite de las propias posibilidades”. Aquesta és una declaració recent del pintor arran de l´entrega del quadre de la família reial  (divuit anys per a concloure´l). Una frase que expressa clarament la filosofia de l´artista.

La polèmica estètica amb a López està servida: per la confrontació immediata entre realisme i expressionisme o abstracció.

Si l´art en tot moment busca projectar-se socialment, alhora també ha d´expressar inquietuds personals. En aquest sentit no discutirem la projecció social d´Antonio Lòpez com artista. No ocorre el mateix amb les seues inquietuds personals, més discutibles o insuficients, quan sembla que solament pretén acomodar-se a plasmar i observar il·limitadament la realitat aparent.

 

https://www.dropbox.com/s/m244zbax6w19zb9/Docu%20per%20a%20El%20sol%20del%20membrillo.docx?dl=0

 

 

lopez-1

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

retrato_de_la_familia_real_antonio_lopez_3028_544x

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »