El país que va fascinar Jean Dieuzaide

Prorrogada fins el 28 de gener

Exposició temporal «El país que va fascinar Jean Dieuzaide». Dieuzaide era ja un reconegut fotògraf quan el 1951 rebé l’encàrrec de dur a terme el seu primer treball a l’estranger, fet que el va portar al País Valencià al juliol d’aquell mateix any. Com ell mateix manifestaria més tard, allò que va veure el fascinà de tal manera que es va submergir «amorosament en el si d’aquest país», on observà la pervivència d’una forma de vida, uns costums, unes tradicions, una manera de concebre el món, que poc tenien a veure amb el moment que travessava l’Europa Occidental.

Fou així com començà a interessar-se per enregistrar el que ja «no existia» al seu país. El que ara es mostrava als seus ulls era un passat que només ací era present, una societat rural que semblava retrotraure’s al vell món preindustrial.

A través de les imatges que conformen l’exposició recorrerem una bona part de les diferents activitats o formes de vida que hi havia a la societat valenciana entre 1951 i 1971, i descobrirem, igual que ell, o recordarem —segons l’edat dels visitants—, com érem, a què ens dedicàvem, de què i de quina manera vivíem, i això farà que disposem de més coneixements per a poder reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present —els efectes del passat no poden aïllar-se en el temps— i contribuir a la construcció del nostre futur.

Esta molt interessant exposició la trobem prorrogada fins al 28 de Gener en el Museu d’Etnologia de València – Beneficència de València.

Amb bona lògica estem parlant d’un fotògraf francés que es va enamorar de la plasticitat de les imatges de la València de mitat del segle 20, als pocs anys d’acabada la guerra civil. Una societat que lluitava per la seua pervivència, amb les seues limitacions i els seus condicionants marcats per una economia delmada per una guerra no desitjada i una moral cristiana imposada davall unes premisses d’un segle de retard.

Així vam ser i així som, una societat rural amb el retrat cisellat i empastat davall una càmera de fotos que d’una forma molt humana va plasmar Jean Dieuzaide.

 

Ací teniu l´enllaç a la pàgina del Museu i amb informació més detallada.

http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/content/el-pais-que-va-fascinar-jean-dieuzaide

 

 

dieuzaide_7

dieuzaide_10

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »