Un síncope, un espasme, un col·lapse, un patatum primaveral ens hem trobat tot plegat a la volta de la cantonada.

Enguany teniem programades dues interessants exposicions referides a tècniques pictòriques modernes: “Epidermis” i “Estratigrafies“. Enguany volíem superar-nos una altra vegada. Mig curs hem passat preparant la mostra de febrer, “Epidermis“, on posarem de relleu la rellevància de les superfícies matèriques en els treballs de la pintura moderna. On descobrirem el que anomenarem «la pell» dels quadres, una superfície artística constituïda a base de pel·lícules de color, textures matèriques o collage. Una epidermis construïda, feta a voluntat, de la qual depèn en realitat l´èxit o fracàs de les nostres obres.

El complement a aquella primera exposició era una altra que estava programada per a juny, i s’anava a titular “Estratigrafies“. Aquesta mostra de final de curs estava pensada per a endinsar-nos en un aspecte semblant al de la primera exposició, però aprofondint en altres significats: exactament sobre les posibilitats expressives de les superposicions d´imatges en una obra. En realitat una variant de la idea temàtica primera.

Per a il·lustrar els nostres propòsits sempre seguim l’estelada de pintors rellevants, i intentar conèixer de pas una mica millor la seua manera de enfocar la creació plàstica. En “Epidermis” teníem com a pintors de referència a Kiefer i Genovés. Per a “Estratigrafies”  David Salle i Artur Heras.

Com tothom coneix ha estat l´esdeveniment del patogen el que ens ha fet doblegar, postposar “Estratigrafies“.

Ara bé, tot i haver-se espatllat el projecte de fi de curs hem arrencat a les circumstàncies un projecte adaptat, diferent, vivencial i biogràfic. I, telemàtic: una mena de quadern de camp, un dietari plàstic del confinament. És absolutament lliure, en tots els sentits: per a expressar-se, passar l´estona, imaginar, agafar habilitat o perdre´s en alguna història visual. Tot, quatre línies o quatres taques, són vàlides per a omplir aquest nou espai digital: un DIETARI gràfic-pictòric, obert, de la pandèmia. Des d´ací volem convidar a tots, a totes, i animar-vos a participar en el DIETARI  plàstic del Covid19 que estem construint i ja podeu veure en marxa al següent enllaç:

https://escoladepintura.es/dietari-artistic-co19vid/

Esperem les vostres fotos, la vostra contribució formal o simpàtica, qualsevol “estampa visual” que us vinga de gust plasmar en qualsevol paper.

Podeu enviar-ho a germaescola@gmail.com

 

Per a "Estratigrafies". Rosa Simarro
22 abril. Emilio Boix
24 abril. Joan Cordero
Traductor »