
Pintures casolanes del confinament pel Coronavirus. Primavera. Godella 2020.
Totes les pintures d´aquesta GALERIA pertanyen a l´episodi que estem sofrint aquesta primavera pel confinament del Covid19. Són pintures i dibuixos que tenen la marca i segell de l´excepcionalitat, la qual quedarà gravada en la memòria personal i col·lectiva de tots nosaltres. Les circumstàncies i emocions que ens estan acompanyant durant aquestes setmanes inusuals són diverses (angoixa, inquietud, solidaritat, germanor, nostàlgia, etc) i si bé no les veurem reflectides amb claredat en les pintures d´aquest dietari de segur han estat acompanyant-nos mentre les feiem. Una cojuntura en la qual, en molts casos, no ens estem trobant amb el millor dels ànims per a pintar. Perquè tot açò ens ha pillat amb el peu canviat, i es dona la circumstància que no podem pintar perquè manquen recursos, o estem sense el nostre material que de cop ens adonem s´ha quedat a classe. Per a paliar aquestes mancances, us recomane, no dubtar d´acudir a la imaginació més senzilla i casolana: es tracta de “mirar” com és de miraculós un senzill llapis o bolígraf, “mirar” com alguns líquids inusuals serveixen per a “pintar”: la meravellosa tinta dels solatges del café, del vi, etc. El treball del pintor és, clarament, un exemple d´adaptació a les circumstàncies i els medis (primaris o tecnològics).
Aquesta estranya exposició d´obres no és, per tant, una altra cosa que un quadern de camp pictòric del patògen Coronavirus, un “Dietari del CO19VID“. Però també, qui sap, una mena de temptativa o provatura d´altres coses, ja veurem, un assaig per a futures “empreses” digitals.
Relació d´autors
J. Elies Murcia
Enrique Bieco
Rosa Satorre
Pepa Mainero
Joan Sanz
Germà Lloris
Hugo Narrillos
Juan Broseta
Román Orfila
Miguel Sinisterra
Fátima Lull
Emilio Boix
Mónica Morales
Joan Cordero
Maria Eugenia Araujo
Chelo Moragues
Ximo Vives
J. Mª F. Zarzo
Ina Wenz
Merche Galindo
Rosana Vázquez
José Carrasco
(Pintor)
Rafa Leal
Camil·la Lloris
(Realitzadora)
Eduard Cortina
(Escultor)
Vicent Estellés
(Fotògraf)
José Estellés Salomón
(Pintor)
Gema Pascual
Enhorabuena profe muy chulos, se nota q nos enseñas muy bien, con ganas de volver a clase.
Ximo Vives
Lluís Pérez Sarmiento, és un pintor nascut a Barcelona, amb arrels valencianes, vinculat per raons familiars a Godella i també un bon seguidor de l´Escola de Pintura de Godella.
Amb el seu permís publiquem un recull dell seus traballs ( aquarel.les i olis ) executats en la estapa de confinament que formen part d´un projecte semblant al nostre Covid-19 i que va ser coordinat pel pintor sevillà i profesor de Belles Arts Antonio García Villaràn, en el que varen participar artistes de tota la geografía durant els mesos que va durar l´estat d´alarma.
Si vos interessa la seua obra completa covid-19 i d´altres més , pogueu seguir-lo en el següent enllaç:
https://www.instagram.com/lluis.perez/
Joan Sanz
1. Fort agraïment a Germá per la seva idea del diètari Covid19 i l’esforç per materialitzarla; ens ha permés trobar nos i expresar nos al llarg d’aquests dies
i setmanes d’aillament, i tan rars, que estem patint. També gràcies a d’altres que han col.laborat en el projecte; no puc menys que citar Ximo Vives, “ànima informàtica” (amb perdó) de qualsevol projecte de la escola de pintura. Sòm molt afortunats de tenir a prop a aquests bons amics.
2. Em crida l’atenció que la major part de les pintures enviades al Covid19 representen formes humanes o pseudo humanes. Algún psicòleg ens podria averiaguar si eixa voluntad d’expresar formes humanes estaría lligada a la solitud i aïllament d’aquests messos?
3. El vídeo de Camila m ha encisat, tant la forma i realització com el contingut..impresiona el que fa i el que diu..
4. Gràcies amigues i amics ..espere que es trobem aviat en front del bar del musical..
Ximo Vives
Gràcies Pepa Mainero, el quadre es un dibuig sobre paper d´aquarel.la, inspirat en les formes de les màscares de quan la malaltia de la pesta a Venecia al 1575. També els he dotat de vares de “pastureo” evocant els paper de les autoritats en la pandemia del Covid-19, que d´alguna manera ens han dut cap als espais que en opinió dels científics eren els més apropiats. Vaig disfrutar fent-lo, un primer plantejament a carbó i després en barreta grasa Conté.
Gràcies pel comentari.
La idea de Germà de crear un espai on poder pujar treballs, i a més en el periode de confinament, ha segut un encert total. Per al proper curs, encara que no estigam confinats, no estarà de més tindre un espai comú on poder mostrar el que estem fent en l´actualitat
Pepa tu també has estat treballadora i molt creativa.
Ens veiem al proper curs. Ànims a tots.
PEPA MAINERO
Ximo Vives, tu cuadro de los pájaros, és de los que más me ha impactado. Me gusta!
Joan, tus acuarelas preciosas, cómo lo dominas!
A Germà li done l’enhorabona per la bona idea, de fer l’exposició. Gràcies, ens has tingut entretinguts al menys alguna estoneta!
Enhorabuena a tod@s por participar
Germà Lloris
Moltes gràcies Joan (Cordero i Quintana) pels afalacs que em pertoquen. De retruc, els que li fas a Camil·la també m´afecten. Ella ho ha fet molt bé, estic d´acord. Crec que li ha quedat redona la realització. La presència amplificada de la signatura al principi i al final ha fet un bon “sandvitx”, de tot plegat.
Miguel (Nieto Galisteo) ja tens, crec, tota la informació per mail.
Núria (Furió) estem esperant eixes cosetes que estàs fent . . . i no arriben! Vinga, no es tracta tampoc de fer obres acabades (és interessant solament la possibilitat de mostrar l´aspecte dels “intents”, d´alguna cosa pensada, plàsticament. Je je, manca ací un emoticon, que no tinc a mà! )
Miguel Nieto Galisteo
Hola a todo el mundo, soy Miguel Nieto y acabo de ver esta sección, espero que estéis todos y todas bien.
Germà una pregunta, tengo alguna obra que estoy realizando en esta parada técnica y por lo que puedo apreciar se pueden subir, pero no tengo ninguna dirección donde mandarlas.
Si me dijeras como se hace te lo agradecería un montón
Un abrazote.
joan daniel cordero i quintana
Pablo Picasso va dir que” l’important d’una obra era la idea”. El mestre Germà diu ” que la linia seria com el pensament i la taca seria com l’emoció “.Jo personalment res a objectar, només manifestar que soc molt, peró molt de la TACA. I açó ho diu Germà al video SIGNATURA on figura com a Realitzadora Camil.la Lloris, filla del mestre i com diu el refrany alemá ” Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm “. Que vol dir ” La poma no cau lluny de l’arbre “. Incloure una frase en aquest cas en alemá, puja el nivell al escrit, no?. I respecte al video volia dir 3 coses. 1.- Donar-li l’enhorabona a Camil.la ,m’agradat , feina ben feta i he gaudit i aprés de Germá, tant del que diu com del que fá i com ho fá. Es tracta d’apendre dels que saben, mirant i escoltant.
Continuara. Salut, sort I una bona fase 1.
PD. Afegir l’enhorabona i m’alegre de la participació tant del pintor José Carrasco com del escultor Eduard Cortina , bona gent ,benvinguts i a seguir sumant.
Nuria
Fantásticos todos vuestros trabajos confinados .Yo estoy plan vago,a ver si me animo y te envío algo .Cuidaros mucho y echo de menos él veros los jueves por la mañana.Un abrazo para todos
concha
Caray: Elies, Pepa, Joan… que compis de les vesprades del dijous tinc més productius, ja saps que jo aprofite la brotxa “grossa”. Salutacions
Germà Lloris
Ho entenc*
Germà Lloris
Hola Ina, ho entens, però , ja s´ha acabat el trasllat de casa ! Agafa´t una fulla, un carbonet o un llapis i fes-nos quatre ratlles sobre les vistes de ta casa. Segur que t´agrada la sensació de provar! Potser d´alguna altra cosa, si no és del natural com feies a classe, provatures gràfiques exploratòries (com els xiquets . . ). No t´ho penses més, que ho fas molt bé. Ànim, anima´t i fes-ho, fes-me´n de cas! Fixa´t que encara ens queda per davant prou de confinament . . i l´estiu!!
Ina
Me encantan vuestros trabajos!
Yo personalmente no me “ atrevido” enviar nada ya que soy bastante “ nueva”..
Aparte no tener los medios -al principio porque me cambie de casa el 6 de marzo…
Tengo muchas ganas de aprender y de hacer ALGO.
Saludosss
María Eugenia Araujo
Muy buena idea Germà. Cada dibujo tiene una historia. Me parece una buena manera de seguir conectados y trabajando con los recursos que tenemos en casa, aunque no sean los mejores. Un saludo para todos.
joan d. cordero
Es una bona idea, i m’agradaria exposar me, peró primer tindre que fer etwas, bo, ja vorem.
Lo teu Germá, molt didàctic e interesant , son les tres gràcies, no ? Sempre m’ha cridat l’atenció aquest quadre. Tambe perqué hi han moltes versions tant de pintors com d’escultors, entre elles la del nostre estimat Andreu Alfaro.
P.D. La carpeta que ferem l’UPV,per financiar la campanya electoral de torn’ ( jo vaig fer de “comisari/promotor ” de la carpeta, ),duia tres gravats de Artur Heras, Armengol i A.Alfaro. Va ser Andreu qui va parir l’idea i més coses de la carpeta, i el seu gravat “les tres gràcies” .
Salut i un bon confinament
Fátima
M’agrada molt. Gracies
Germà lloris
Clar, Concha, encara tinc un grapat per pujar.
Q tu no has fet ni un apunt?
Les teues notes es veuran molt afectades!!!
Vinga encara que siga un dibuix amb retoladors i tinta!!!
Concha
Ole, ole i ole. Molt aplicats alguns companys del col·le. fantàstic.