Pintures casolanes del confinament pel Coronavirus. Primavera. Godella 2020.

Totes les pintures d´aquesta GALERIA pertanyen a l´episodi que estem sofrint aquesta primavera pel confinament del Covid19. Són pintures i dibuixos que tenen la marca i segell de l´excepcionalitat, la qual quedarà gravada en la memòria personal i col·lectiva de tots nosaltres. Les circumstàncies i emocions que ens estan acompanyant durant aquestes setmanes inusuals són diverses (angoixa, inquietud, solidaritat, germanor, nostàlgia, etc) i si bé no les veurem reflectides amb claredat en les pintures d´aquest dietari de segur han estat acompanyant-nos mentre les feiem. Una cojuntura en la qual, en molts casos, no ens estem trobant amb el millor dels ànims per a pintar. Perquè tot açò ens ha pillat amb el peu canviat, i es dona la circumstància que no podem pintar perquè manquen recursos, o estem sense el nostre material que de cop ens adonem s´ha quedat a classe. Per a paliar aquestes mancances, us recomane, no dubtar d´acudir a la imaginació més senzilla i casolana: es tracta de “mirar” com és de miraculós un senzill llapis o bolígraf, “mirar” com alguns líquids inusuals serveixen per a “pintar”: la meravellosa tinta dels solatges del café, del vi, etc. El treball del pintor és, clarament, un exemple d´adaptació a les circumstàncies i els medis (primaris o tecnològics).

Aquesta estranya exposició d´obres no és, per tant, una altra cosa que un quadern de camp pictòric del patògen Coronavirus, un  “Dietari del CO19VID“. Però també, qui sap, una mena de temptativa o provatura d´altres coses, ja veurem, un assaig per a futures “empreses” digitals.

Relació d´autors

J. Elies Murcia

Enrique Bieco

Rosa Satorre

Pepa Mainero

Joan Sanz

Germà Lloris

Román Orfila

Miguel Sinisterra

Fátima Lull

Emilio Boix

Mónica Morales

Joan Cordero

Maria Eugenia Araujo

Chelo Moragues

Ximo Vives

J. Mª F. Zarzo

Ina Wenz

Merche Galindo

Concha Revert

Rosana Vázquez

José Carrasco

(Pintor)

Rafa Leal

Camil·la Lloris

(Realitzadora)

Eduard Cortina

(Escultor)

Vicent Estellés

(Fotògraf)

Marta Vidal

13 Respostes

 1. Concha

  Ole, ole i ole. Molt aplicats alguns companys del col·le. fantàstic.

 2. Germà lloris

  Clar, Concha, encara tinc un grapat per pujar.
  Q tu no has fet ni un apunt?
  Les teues notes es veuran molt afectades!!!
  Vinga encara que siga un dibuix amb retoladors i tinta!!!

 3. joan d. cordero

  Es una bona idea, i m’agradaria exposar me, peró primer tindre que fer etwas, bo, ja vorem.
  Lo teu Germá, molt didàctic e interesant , son les tres gràcies, no ? Sempre m’ha cridat l’atenció aquest quadre. Tambe perqué hi han moltes versions tant de pintors com d’escultors, entre elles la del nostre estimat Andreu Alfaro.
  P.D. La carpeta que ferem l’UPV,per financiar la campanya electoral de torn’ ( jo vaig fer de “comisari/promotor ” de la carpeta, ),duia tres gravats de Artur Heras, Armengol i A.Alfaro. Va ser Andreu qui va parir l’idea i més coses de la carpeta, i el seu gravat “les tres gràcies” .
  Salut i un bon confinament

 4. María Eugenia Araujo

  Muy buena idea Germà. Cada dibujo tiene una historia. Me parece una buena manera de seguir conectados y trabajando con los recursos que tenemos en casa, aunque no sean los mejores. Un saludo para todos.

 5. Ina

  Me encantan vuestros trabajos!
  Yo personalmente no me “ atrevido” enviar nada ya que soy bastante “ nueva”..
  Aparte no tener los medios -al principio porque me cambie de casa el 6 de marzo…
  Tengo muchas ganas de aprender y de hacer ALGO.
  Saludosss

 6. Germà Lloris

  Hola Ina, ho entens, però , ja s´ha acabat el trasllat de casa ! Agafa´t una fulla, un carbonet o un llapis i fes-nos quatre ratlles sobre les vistes de ta casa. Segur que t´agrada la sensació de provar! Potser d´alguna altra cosa, si no és del natural com feies a classe, provatures gràfiques exploratòries (com els xiquets . . ). No t´ho penses més, que ho fas molt bé. Ànim, anima´t i fes-ho, fes-me´n de cas! Fixa´t que encara ens queda per davant prou de confinament . . i l´estiu!!

 7. concha

  Caray: Elies, Pepa, Joan… que compis de les vesprades del dijous tinc més productius, ja saps que jo aprofite la brotxa “grossa”. Salutacions

 8. Nuria

  Fantásticos todos vuestros trabajos confinados .Yo estoy plan vago,a ver si me animo y te envío algo .Cuidaros mucho y echo de menos él veros los jueves por la mañana.Un abrazo para todos

 9. joan daniel cordero i quintana

  Pablo Picasso va dir que” l’important d’una obra era la idea”. El mestre Germà diu ” que la linia seria com el pensament i la taca seria com l’emoció “.Jo personalment res a objectar, només manifestar que soc molt, peró molt de la TACA. I açó ho diu Germà al video SIGNATURA on figura com a Realitzadora Camil.la Lloris, filla del mestre i com diu el refrany alemá ” Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm “. Que vol dir ” La poma no cau lluny de l’arbre “. Incloure una frase en aquest cas en alemá, puja el nivell al escrit, no?. I respecte al video volia dir 3 coses. 1.- Donar-li l’enhorabona a Camil.la ,m’agradat , feina ben feta i he gaudit i aprés de Germá, tant del que diu com del que fá i com ho fá. Es tracta d’apendre dels que saben, mirant i escoltant.
  Continuara. Salut, sort I una bona fase 1.
  PD. Afegir l’enhorabona i m’alegre de la participació tant del pintor José Carrasco com del escultor Eduard Cortina , bona gent ,benvinguts i a seguir sumant.

 10. Miguel Nieto Galisteo

  Hola a todo el mundo, soy Miguel Nieto y acabo de ver esta sección, espero que estéis todos y todas bien.
  Germà una pregunta, tengo alguna obra que estoy realizando en esta parada técnica y por lo que puedo apreciar se pueden subir, pero no tengo ninguna dirección donde mandarlas.
  Si me dijeras como se hace te lo agradecería un montón
  Un abrazote.

 11. Germà Lloris

  Moltes gràcies Joan (Cordero i Quintana) pels afalacs que em pertoquen. De retruc, els que li fas a Camil·la també m´afecten. Ella ho ha fet molt bé, estic d´acord. Crec que li ha quedat redona la realització. La presència amplificada de la signatura al principi i al final ha fet un bon “sandvitx”, de tot plegat.

  Miguel (Nieto Galisteo) ja tens, crec, tota la informació per mail.

  Núria (Furió) estem esperant eixes cosetes que estàs fent . . . i no arriben! Vinga, no es tracta tampoc de fer obres acabades (és interessant solament la possibilitat de mostrar l´aspecte dels “intents”, d´alguna cosa pensada, plàsticament. Je je, manca ací un emoticon, que no tinc a mà! )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *