Ja sabeu “Som el que mengem“, diu el refranyer modern. I no parem d’escoltar coses així: “som el que escoltem”, “som el que parlem”, “som el que vestim”, “som el que pintem”,etc. Una dita irrefutable que va imaginar Brillat-Savarin i l’escriu al seu llibre de referència La physiologie aparegut l’anys 1825. Brillat-Savarin també diu coses com “olor i sabor no són més que un sol sentit, el laboratori del qual és la boca i la ximeneia del qual és el nas”. Això significa que si una sopa està bona doncs estem al·ludint a més a més del seu sabor, al seu olor, color, textura, etc.
Els pintors, i canviem de tema, necessitem posar especial atenció a aquestes coses, als menjars (carnívors o vegans) i després repassar com ho vivim tot això “tot plegat”. Com que la pintura viu i està afectada pel món de la cuina i tenim un cert “savoir-faire” entre el personal de l’escola, doncs, per què no, a partir d´ara tractarem d´imaginar plats i menges, coses de cuina i menjar que pujarem a aquest racó de la pàgina web de l’Escola.
- Olives marcides. Germà lloris
- Arròs melós amb boletus. Juan Broseta
- Bescuit de nabius. Germà Lloris
- Tiramisú. Enedina Lloris
- Crema de palets de cranc. Rosa Marqués
- Carrot Cake. Germà Lloris
- Tiramisú 2. Pepa Mainero
- Pastís de plàtan i xocolata. Juan Broseta