Data : De 29 de setembre de 2020 a 14 de febrer de 2021
Centre: Centre Cultural La Nau – València (Carrer de la Universitat, 2. Telf: 96 386 43 77 )
El que no podíem imaginar, ha succeït: l’expansió global d’un microbi al qual la majoria dels països han respost confinant a les seues poblacions per a evitar el col·lapse dels sistemes sanitaris. En aquest moment, la qual cosa encara no sabem és molt més i més rellevant que el que ja sabem. El virus seguirà amb una enorme capacitat de contagi silent, ja que la població probablement immunitzada constitueix un percentatge molt reduït. En conseqüència, mentre no es trobe una medicació eficaç per als seus múltiples efectes i capacitat letal i/o una vacuna assequible a nivell mundial, la possibilitat de rebrots és molt elevada.
Aquesta crisi biològica i sanitària ha tingut des del principi conseqüències també letals per a l’activitat econòmica ( tall de la mobilitat del transport, tancament d’empreses, destrucció de llocs de treball, desconfiança financera, paralització de sectors estratègics d’activitat productiva, etc.).
Aquestes crisi econòmica, financera i laboral comporten increment de la vulnerabilitat, de la pobresa i, en última instància, de la desigualtat. Una gran crisi social.
L’absència de lideratges polítics incontestats per incontestables està generant una polarització de les societats que reforça divisions preexistents i fragilitat de les democràcies.
En un escenari d’incertesa radical, no estem ja davant dilemes sinó davant vertaders trilemes: salut-economia-democràcia; creixement econòmic-creixement ecològic-vulnerabilitat social; confiança-seguretat-lliberteu (privacitat). En fi, des de la dimensió més bàsica –la biològica- fins a les artístiques, culturals i morals, totes les dimensions de l’existència humana, de l’organització de la vida social, de les experiències vitals, es veuran afectades, durant un temps que és impossible predir amb certesa.
Per a abordar totes aquestes qüestions, des del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, porten desenvolupant diversos projectes, tots ells orientats a promoure la reflexió, la conversa, el debat i el disseny d’escenaris d’eixida a escala humana i per al benestar dels éssers humans, en un món on tots hauríem de ser ja més conscients que formem part d’una única humanitat.
Un virus amb capacitat d’expansió pandèmica requereix també respostes –científiques, sanitàries, polítiques, culturals, socials- de caràcter global. A la creació d’aquesta consciència, s’està cooperant a través de la programació cultural del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
50 creadors valencians de l’àmbit del disseny i la il·lustració han efectuat 50 propostes gràfiques a partir d’una selecció de 50 textos d’experts, nacionals i internacionals, que han aparegut en mitjans de comunicació i que reflexionen sobre les crisis. Es tracta d’un projecte expositiu on el talent creatiu del disseny i la il·lustració es posa al servei de conscienciar sobre els desafiaments que haurem d’abordar entorn dels escenaris econòmics, socials, polítics i culturals generats a partir de la pandèmia Covid-19.
Una molt bona opció per a gaudir en estes vacances d´una passejada per la capi i de la molt interessant exposició que vos proposem.
Cliqueu damunt per a obtindre la informació: