“Cinefòrum sobre Pintura”. Saló d´actes de Villa Teresita el proper 22 de maig.

posted in: General | 0

“Cinefòrum sobre Pintura”. Comencem aquest proper mes de maig (divendres 22 i dimecres 27) al Saló d´actes de Villa Teresita (17´30 hores) amb dues projeccions “L´aveugle du village” (1906) i “Le mystère Picasso” (1955).

La declaració d´intencions del nostre Cinefòrum és aprofitar la inextricable relació existent entre els dos medis artístics i ampliar la nostra visió tant del cine com de la pintura. La nostra idea és realitzar projeccions obertes a tothom. Per això, des de ja mateix, convidem a la participació activa a totes aquelles persones interessades en l´esdeveniment que trobem el projecte suggeridor.

La pintura, amb l´aparició de la fotografia primer, i el cine després, ha sofert una transformació radical que de cap manera podrà ser entesa a hores d´ara sense considerar aquesta influència “mecànica” i “objectiva” del llenguatge del cine (la realitat “transformada”): la imatge en moviment i la seua reproductibilitat. La influència és general i àmplia, exercida en profunditat sobre la mentalitat de l´home modern i en conseqüència sobre la pintura, de manera que ha penetrat en ella i en nosaltres per a caracteritzar-la i caracteritzar-nos. En paraules de Walter Benjamin diriem que la innovació tecnològica del cine (la fotografia “viva”) ha comportat una mutació en el sistema de les categories i concepció de l´art. Per exemple, la pintura ha perdut els valors artístics tradicionals que l´han acompanyat durant segles. Així, i a pesar dels museus contemporanis, l´objecte artístic no té l´aura estètica que tenia assignada. I el cine, aquell  “Setè art” que anomenés Ricciotto Canudo l´any 1914, ara mateix és impossible considerar-lo convenientment amb els vells sistemes artístics concebuts. Pintura i Cinema van de la mà, parlen tant de la mirada com de l´espai, de la llum i la realitat.

 

47277727el-misterio-de-picasso

Comments are closed.