“Biografies parcials” a Vila Eugènia

publicat a: General, Sin categoría | 0

L´escriptor i historiador de Sueca Xavier Serra presenta a Vila Eugènia aquest proper divendres 18 de gener (19 h.) el seu quart volum de la sèrie “Biografies parcials“. L´escriptor, acompanyat de dos dels biografiats, l´editor Vicent Olmos i la soprano Enedina Lloris, ens referiran les seues impressions respecte d´un relat difícil i específic com és el biogràfic. L´un (X. Serra) en qualitat d´autor i ells (Olmos i Lloris) en qualitat de “personatges” narrats.

En aquest IV volum de les “Biografies parcials” Xavier Serra ha reunit de nou un total de sis retrats literaris de persones significatives i destacades de la societat valenciana contemporània. Si en els altres volums, cronològicament, feia referència a lideratges valencians en cultura, política o economia, que treballaren immersos en el rerefons directe o indirecte del franquisme, el volum actual que conclou la sèrie de les “Biografies parcials” recull sis personatges d´alguna manera inserits en un altre context sociopolític: el de la nova vestimenta democràtica de l´estat espanyol (o el d´un novíssim i lluïdor “Prête a porter” europeu fet a mida al Tractat de Maastricht).

Aquest sis personatges triats ara per Xavier Serra, els quals han donat i donen un nou impuls a la vida cultural dels valencians són: l´actriu Pepa López, el crític Dominic Keown, l´editor Vicent Olmos, L´arqueòleg Ferran Arasa, la soprano Enedina Lloris i el periodista Vicent Partal.

 

Xavier Serra (1967) és doctor en Filosofia. Ha escrit diverses obres d´assaig i una sèrie de biografies sobre personatges que han tingut una repercussió en la cultura del País Valencià en les darreres dècades. Ha publicat els llibres: La tertúlia de Joan Fuster, A peu de foto (amb fotografies de Francesc Vera),  Història social de la filosofia catalana, La filosofia en al cultura catalana, Biografies parcials 1. Els 70 al País Valencià, Biografies parcials 2. Nascuts abans de la guerra, Biografies parcials 3. L´època crítica i, finalment, Biografies parcials 4. Impuls.

 

Els comentaris estan tancats.