Notícies

Divendres  11.05.2012  06:45

Mor el pintor Balbino Giner

Ahir dijous va morir el pintor Balbino Giner, que vivia a Cotlliure. Balbino Giner de 77 anys, havia nascut a París. Fill del pintor Balbino Giner i Garcia i s’havia establert a Cotlliure l’any 1999, després d’haver viscut a Perpinyà, on la seua família s’havia instal·lat l’any 1939. Va fer la seua primera exposició l’any 1956 a la Sala Aragó de Perpinyà, sota el nom de Gino Giner.

Desde l’any 1970 no va tornar a fer cap exposició en solitari, si no que sempre les feia col·lectives. També havia estat convidat, el passat desembre a participar en la Bienal internacional de Florència.

El batlle de Cotlliue ha mostrat el seu dol per la desaparició del pintor afirmant que ‘Cotlliure ha perdut un gran artista’ per la seua banda, l’ajuntament de Perpinyà ha fet un comunicat, que trobareu en PDF en document adjunt a la notícia.

 

 

 

En 1931, obté el Primer Premi de Pintura de l’escola de Belles Arts de València i el Premi de Roma de les províncies de València, Alacant i Castelló. En 1934, obté igualment el Premi de Roma per la circumscripció espanyola i participa a la International Exhibition of Paintings del Carnegie Institute de Pittsburgh i, un any després, en una col·lectiva del mateix premi celebrada al San Francisco Museum of Art. Ha participat en exposicions, a més d’en la seva ciutat natal, a Madrid, Barcelona, Roma, Florència, Praga, Brussel·les, Baltimore, Nova York, París i Montpeller. El 1990 va tenir lloc a Perpinyà, ciutat on residia, una exposició antològica sobre la seva obra.