“El mapa y el territorio”, Michel Hauellebecq (2010), Anagrama, 2011. Ficció novel·lada en la línia dels trillers contemporanis. Aquesta novel·la combina una primera part bastant interessant on s´aborda la perspectiva creativa del pintor Jed Martins, el personatge central, i  una posterior i desafortunada (al meu entendre) intriga d´un assassinat recurrent que vol sostenir la curiositat de la novel·la.

“Autobiografia d´Alice B. Toklas”, Gerdrude Stein (1933), Ed. Lumen 2014. Interessantíssima narració autobiogràfica de Gertrude Stein contant-nos nombrosos detalls i circumstàncies del París de principis del XX. Concretament el període que va de 1905 a 1930. Gran amiga de Picasso, Matisse, Braque, Gris, Apollinaire, Khanweiler, Rousseau, etc. Gertrude Stein va crear una gran xarxa de relacions internacionals des de la qual va donar suport al  moviment modernista. Eren famosos i molt concurrits els cenacles de la seua casa al carrer fleurus de Montparnase .

“Memòries. L´horta de Vera 1952-1960” de Joan Sanz. (Edició d´autor/ 2017). Records personals, memòria col•lectiva; un llibret de seixanta fulles editat pel propi Joan Sanz que trobareu a la biblioteca de Godella i a l´Escola de Pintura. No està a la venda, per ara, però per gentilesa de l’autor i en exclusiva per a l’Escola de Pintura, ja es pot descarregar de manera gratuïta, en format pdf, (compatible amb la majoria de llibres electrònics) en el següent enllaç:

Icona
Memòries - Joan Sanz