Als escacs un “estrany coronavirus” castiga a les dones

L´art de jugar als escacs! Com que estem reclosos a casa pel COVID-19 sembla que tot ho hem de mirar a partir d´ara amb aquesta òptica microscòpica dels plaguicides.

Hi ha virus, bacteris i altres microorganismes que són a la vida persistentment perniciosos, els quals cal conèixer i així mateix combatre. Però també hi ha d´altres del tipus “bestioles” molt més endèmics, igual de menuts que els virus i els bacteris, invisibles a l´ull, però molt més obvis i grollers. Em referisc a les “bestioles” del persistent, barroer I insuportable masclisme.

 

Marta Garcia Marti  2019

Resulta que a València (Mislata) tenim una gran jugadora d´escacs, la Gran Mestra Femenina Marta García Martín (19 anys), del Club Escacs Mislata, que la setmana passada guanyà amb diferència un torneig “mixt” (era l´única noia participant a la ronda final: amb cinc homes) disputat a Alacant: en l´entrega de premis solament va rebre l´honor de guanyar el premi a la millor jugadora femenina: Em vaig sentir sorpresa per dos motius: no vaig pujar l’última i quan em van entregar el premi femení, ni tan sols van dir que havia guanyat el torneig“.

 

 

Des de l´Escola de pintura t´enviem l´enhorabona Marta!!


 

En alguna entrevista radiofònica li hem escoltat, tímidament, entre somriures, dir “com no, somiar és lliure, clar que si, de vegades somie quelcom  tan gran com conquerir el campionat del món que ostenta la xinesa Hou Yifan des de 2016″.

 

Hou_Yifan, campiona del món, 2016

 


Aprofite també aquesta interessant i “puntual” notícia esportiva per a amplificar-ne una altra més local: es tracta d´una encomiable remor que ha arribat a l´Escola de pintura segons el qual hi ha passos i moviments en alguna gent del poble dirigits a crear un Club d´escacs a Godella, seriós, modern, permanent, atent especialment a ensenyar a jugar els joves, atent a incorporar aquest magnífic i magistral joc als parcs i jardins públics de Godella, i també a les escoles.

Des d´aqcí, clar que sí, fem una convocatòria a les persones interessades en formar part d´aquesta magnífica iniciativa. Podeu contactar amb nosaltres a través de l´Escola o directament amb qui du aquest assumpte.  “Mister X” és: J.M.F.Zarzo.

També, enviant un e-mail  a l´Escola de pintura:          escopint@gmail.com

 

 

 

 

 

Últimes noticies

Instal·lació, Performance o Pintura ?

Paris ha trobat en Le Palais de Tokio un centre de referència d’art contemporani. Funciona com a Centre d’Art Modern des de la rehabilitació de 2001 programada i duta a terme pels arquitectes Lacaton&Vassal. L’edifici, des de la segona fase

llegir mes

Joan Sanz i “L’Alqueria de La Carrasca”

Joan Sanz acaba de publicar aquest mes d’agost un segon llibre, un segon volum més exactament, una important seqüela de les “Memòries de l´Horta de Vera”. Després de quatre anys de prospecció i recerca Sanz ha aconseguit lligar en un

llegir mes

Josep Ferriol inaugura “Monocrom”

El pintor Josep Ferriol presenta a Villa Eugènia la seua darrera recopilació de pintures organitzades sota el títol “Monocrom“. Una extensa mostra del treball dels darrers anys. La inaugurarà demà divendres 7 de juliol a les 20h d’aquest proper. Romandrà

llegir mes
Traductor »
Traductor »