“El jardín de los sueños”, documental sobre El Bosco

Publicat a: General, Sin categoría | 0

El proper dimecres 15 de novembre a Villa Tereseta (17´30 h.) revisarem la peculiar obra d´ El Bosco amb l´ajut d´un interessant documental  de J. Luis López-Linares (2016) titulat “El jardí dels somnis”. Realitzat amb la col·laboració del museu del Prado  (84 minuts)  el documental ens aproxima a l´obra de més anomenada d´El Bosco: “El jardí de les delícies” (1515).

Què signifiquen en realitat les estrambòtiques narracions tractades pel pintor en aquest tríptic? És comparable l´actual consideració artística de l´obra, per impactant i original, surrealista, a la que va rebre en el context del seu moment? Podem creure o considerar que El Bosco enceta de debò una corrent psicologista, simbolista, o surrealista en pintura? O són el resultat d´una enigmàtica dissertació de conceptes religiosos, morals (i pagans), tardo-medievals tractats en els cercles erudits del moment?

Contarem amb la presència de l´ historiador de l’art Javier Martínez Fernández que ens introduirà en el simbolisme moral tant d´  “El jardí de les delícies” com del conjunt de l´obra del pintor flamenc renaixentista.

 

 

Jheronimus_Bosch

 

 

El jardí de les delícies. Oli sobre fusta. 220 x390 cm (1503-15)

 

 

Detall
Detall

 

 

Detall
Detall

 

 

Detall
Detall