Exquisit pastís anglès, molt popular a Anglaterra des de fa setanta/vuitanta anys, doncs té els seus orígens en les restriccions alimentàries patides al país durant la segona guerra mundial.

 

Ingredients

  • 175 gr  Carlota ratllada
  • 125 gr  Farina de blat (o de rebosteria)
  • 2          Ous
  • 60 gr    Sucre normal
  • 75 gr    Sucre moreno
  • 125 ml  Oli d´oliva suau (o de gira-sol)
  • 1/2       Cullerada menuda de canella
  • 1          Pessic de sal
  • 1          Cullerada de rent (o 3 sobres de gasosa)

 

Per a la cobertura

  • 500 gr Formatge del tipus Philadelphia
  • 70 gr   Sucre glass

 

 

Com fer-la

  1. Mesclem en un bol els ous amb els dos tipus de sucre (moreno i normal) fins la dissolució del sucre en els ous. Podem posar en aquest moment la canella i el pessic de sal. Jo afegisc també un poc de mantega.
  2. Preparem la carlota i l´afegim al bol. Continuem barrejant-ho una estona.
  3. Afegim la farina a poc a poc fins aconseguir una pasta homogènia.
  4. finalment l´oli, també a poc a poc. Després el rent o els gasificants. I tenim quasi a punt el bescuit, solament manca coure´l.
  5. El forn el tenim a la temperatura de 180º. El motlle l´engreixem i fornegem durant uns 40 minuts. El deixem refredar i jel bescuit hi és preparat.

 

Preparem la cobertura

 

  1. Obrim en dues parts el bescuit per a omplir-lo per dintre i per fora . Aquesta tasca és tal vegada el més delicat de tot el procés.
  2. Barregen en un bol el sucre glass amb el formatge cremós (philadelphia).
  3. Solament ens resta farcir-lo i unar la part exterior.