Tan senzill com fer un bescuit amb la particularitat d´afegir nabius frescs /naturals.  Els nabius (arándanos /myrtilles /blueberries) són fruit de temporada entre el juny i el desembre i en trobarem a les prestatgeries tant autòctons com d´importació.

 

Nabius d´origen peruà

 

Ingredients:

  1. 100 cl d´oli preferentment de girassol (però també pot ser mantega o oli d´oliva)
  2. 180 gr. de sucre
  3. 3 ous
  4. 1 iogurt de llima
  5. 300 gr. de farina reposteria
  6. 2 sobres de gasificant
  7. 125 gr, de nabius

 

Procés:

Barregem l´oli i el sucre. (1+ 2)

Afegim els ous u a u. De manera que allarguem el procés de mescla/pastat dels elements. (+3 )

Afegim el iogurt.  (+ 4 )

Afegim la farina tamisada per a que no hi faja grumolls. Continuem mesclant i pastant amb el batedor de cuina. (+5 )

Posem el forn a calfar (180º) i untem el motlle d´oli. Pel damunt també posem un polsim de farina al motlle per a evitar adherències.

Finalment el gasificant. ( +6 )

I les afegidures que ens semble. En el nostre cas els nabius partits per la meitat. (+ 7 )